Skip to main content
Om oss

Golden Wellness

Att lita på magkänslan, tänka enkelt och jobba hårt är en röd tråd som genomsyrar oss. Det är jag , Petra & min man Håkan som driver Golden Wellness. Vi driver vårt företag med stor passion och kärlek.

Med lång erfarenhet, alltifrån tennis, coachning, gruppträning ,driva företag både i Sverige & utomlands startade vi vårt gemensamma företag Golden Wellness 2011.

Golden Wellness AB

Vare 47 F, 432 91 Varberg 

Tel: 0730634660/0730634661, Email: info@goldenwellness.se

Org.nr. 556958-1480

Här kommer en liten historia om hur vi började vår resa & var vi är nu…

Uppbyggnaden av Golden Wellness startade 2011 i Varberg. Vi startade i en liten skala efter  att vår fjärde son Ville föddes, som är yngst av bröderna Johanssons (Hampus, Kalle, Emil & Ville).

Här arbetade Håkan fortfarande med tennis på heltid & jag hade just avslutat en fil kand  högskoleutbildning i Hälsa, Ekonomi & Ledarskap.

För att komma igång med träningen ordentligt igen efter studier & allt vad det innebär att träna med fyra barn så startade jag med att träna mammor med bebisar. Jag mer eller mindre tvingade ut dessa mammor på stranden i Varberg för träning. Planen va även att samtidigt starta upp ett tränings & friskvårdsföretag.  

Det  gick enligt planerna och vi fick en ganska snabb ökning av folk i starten 2011.  Mammorna fick med sina respektive, deras grannar osv. Responsen blev otroligt positiv med våra träningar. Det skulle vara enkelt & lättillgängligt, allt utomhus.

Från 2011 till 2013 ökade vi verksamheten med fler pass i veckan. Träning efter din egen bästa förmåga, för ”alla”  och vi tränade utomhus, året runt. Här fick Håkan jobba dubbelt upp minsann, både som anställd i tennisklubben & i vårt företag.

Utomhus blev vår nisch. Det var ganska nytt & ingen i Varberg hade utomhusträning året om. Vi ville vara ett komplement till inomhusträning samt inspirera med att träning ska vara enkelt.

Vår vison skrev vi ner på papper 2013:

” Att få så många människor som möjligt  i rörelse och få dem att förstå de positiva effekterna av det”

Vi satte även tre ledord, som följt & följer oss på vägen:

Kul, Enkelt & Svettigt”

Med denna visionen & dessa ledord har vi format vårt företag till ett personligt företag där vi vill  att folk ska trivas och alla ska kunna vara med.

Vi vill kommunicera ut energi & glädje i kombination  med Enkelhet, Utmaning & Utveckling.

2013 gav vår nyfikenhet och viljan av att vara unika inom vår bransch utdelning. Vi blev Årets Nyföretagare i Varberg & Årets Varbergsprofil. Från att på kort tid ha vuxit från några personer i träning till att träna över 1000 personer i Varberg. Då allt utomhus, med kroppen & naturen som verktyg. Vi skapade även en ny gruppträning & trend i Sverige med speciella ”Cyklar” Street Strider, Crosstrainer, fast på hjul, utomhus. Det blev minst sagt kaos i stan när vi flög fram på dessa Street Strider.

2014 bestämde vi oss för att Håkan skulle gå 100% in i företaget med mig & avsluta sin anställning som tennistränare.  Uppmärksamheten med våra Street Strider & ökade intresset för utomhusträning blev stort.

Med Håkans gedigna tennisbakgrund  samt min bakgrund inom gruppträning &  som föreläsare började vi nu utöka vår verksamhet.

Åren efter 2014 utökade vi med träningsresor & tennisresor, runt om i världen. Vi utökade med mer tenniskurser & föreläsningar och företagsevent.

Under resans gång har vi hela tiden varit noga med att stanna upp & känna in magkänslan, tagit hand om det vi har och sedan lyft blicken för att utveckla igen.

2017 tog vi ett rejält språng i utvecklingen med att hyra mark på Johnssons gård, lite söder om Varberg. Där fick vi hjälp med att anlägga  en utomhusanläggning. Detta gav oss äntligen en fast punkt att vara på och enorma möjligheter . Med en stor naturhinderbana & tillhörande grillanläggning, ett utegym samt en ”åker ” med aktiviteter på hade vi helt plötsligt skapat något vi drömt om länge. En egen cool och annorlunda uteanläggning på landet.  

Förutom våra trogna motionärer som tränar med oss dagligen kunde vi nu ta emot , skolor, föreningar & företag samt kompisgäng.

För att kunna arbeta fullt ut med vår verksamhet kände vi att det skulle behövas omklädningsrum, toaletter, dusch samt en yta att kunna ha träning & aktiviteter inomhus på.

Efter att sneglat på ”Ladan” tvärs över vägen från uteanläggningen tog det inte många veckor innan första spadtaget togs för vår inneanläggning ”Ladan”.

2018 kunde vi stoltsera med ännu en utveckling i företaget, en 300 kvm träningsanläggning med träningsgolv, loft, omklädningsrum, toaletter & duschar.

Det är här vi är nu, på resan i vårt företagande.

Vi jobbar ständigt med vår vision, ”Att få så många människor som möjligt  i rörelse och få dem att förstå de positiva effekterna av det”

Våra ledord, Kul, Enkelt & svettigt , står för:  
att vi vill inspirera till glädje i träning & livet, att tänka enkelt & inte komplicera saker & ting , samt att våga gå utanför boxen, göra en high five och utmana dig själv !
Hoppas vi får möjligheten att träffas:, i ladan, i hinderbanan , på tennisbanan, i en föreläsning  eller på en träningsresa, oavsett var på vägen, så kommer vi ta väl hand om Er/ High five, Petra & Håkan.